piatok 30. decembra 2011

Keď sa Gorila trnkou zadrhne

V poslednej dobe som čítal dve veci, ktoré ma znepokojili. Jedna z nich je Gorila, ktorá opisuje ovládanie politikov finančnou skupinou. Druhou je najnovšia kniha Jozefa Banáša, ktorá tiež opisuje skorumpovaných politikov. Cítim bezmocnosť.

Stále viac sa hovorí o tom, čo všetci tušíme. Že túto krajinu ovládajú finančné skupiny, ktoré ťahajú za povrázky bábky politikov. Nikto im nič nemôže a priemerný človek sa môže cítiť bezmocne. Ovládajú médiá, ovládajú súdy. Všimli ste si to ticho? Novinári vedia o Gorile roky, ale ani sa nepokúšali na niečo prísť. Kde boli tí investigatívni novinári? Napriek tomu, že je Gorila prešpikovaná ľuďmi napojených na SDKÚ, KDH a Smer, na Sme po týždni vytiahnu bombastickú titulku s Mihálom, ktorý sa v spise ani nespomína. Pod lampou sa diskutuje o Václavovi Havlovi s Karelom Schwarzenbergom. Tohto človeka si vážim, aj Havla. Ale láska a pravda zvíťazia len vtedy, keď nebudeme zatvárať oči pred tým, čo sa nám nepáči. Čo tak pripraviť diskusiu s ľuďmi ako Rudolf Zajac? Ten bol ministrom zdravotníctva, o ktoré sa Penta tak zaujíma. Možno by povedal, ako to naozaj funguje. O Pravde a TA3 ani netreba hovoriť, tým Kaliňák už dávno volal, čo majú písať a čo nie.

Mám pocit, že je to jedna banda. Politici ktorí tu sú 20 rokov a ich sponzori. A mnohí z nich tu boli dávno pred tým. Len sa ich spisy záhadne stratili, prípadne si uvedomili veľmi rýchlo, že oni sú vlastne veľký demokrati. Chápadlá sú tak prepletené, že tieto staré strany majú navzájom na seba toľko špiny, že keby ju na seba začali vylievať, utopia sa v nej. A taký naivní zase nie sú. Naivitou sa vyznačujú hlavne ľudia okolo Matoviča a Sulíka, ktorí sú za to týmito politickými dôchodcami vysmievaní. Prečo?
Politické strany tu roky fungovali bok po boku, a každá si riešila svoje obchody. Upratovacie služby na ministerstvách a podobné predražené nákupy štátu v réžii modrých a červených. Potom príde nejaký naivný Galko, a začne sa im do toho montovať. Začnú sa zverejňovať zmluvy. To kde sme? To si nedáme.

Osobne si myslím, že pád vlády bola iba zámienka. Politický dinosauri sa potrebovali zbaviť ľudí, ktorí im kazia kšefty. Radičová, Galko, Sulík, Matovič, Dostál a ďalší. Stačila zámienka, že nám ide o blaho Európy, a inak sa nedá. Nie, inak sa nedalo, a skôr či neskôr by vyšla najavo špina. A nie, s týmito ľudmi sa nedalo dohodnúť, tak ako sa kedysi nedalo dohodnúť s Palkom, Minárikom a Mikloškom.

A nad tým všetkým bdie náš pán prezident. Čentéša nevymenuje ani náhodou. A náhoda nebola ani to, keď Trnku navrhol za GP poslanec za SDKÚ Janiš. Trnka vyhovuje Smeru aj SDKÚ, pretože akákoľvek snaha o odhalenie financovania týchto strán je bezzubý pokus vyriešiť túto záhadu.

Ľudia sú sklamaní. Zázrakom vyhrala pravica, nastala eufória. A o to väčšie nastalo sklamanie. Jediná možnosť sa črtá, vymeniť politických dinosaurov, aj keď tí nový sa netvária až tak presvedčivo.


---

Pokračovanie článku: Gorila žije!!

9 komentárov:

  1. pekny clanok..... ked takto budu premyslat viaceri, tak sa nam mozno nieco podari...mozno uz 10.3.2012......

    OdpovedaťOdstrániť
  2. podla mna sa nic nezmeni ani po 10.3.2012. Mozno az vtedy ak ti dinosauri vyhynu na starobu....

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pekný článok. Ale nanešťastie, ešte nikde vo vesmíre nieje tak obrovský ' meteorit ' aby po jeho dopade vykapali dinosaury.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ved toto, keby takto premýšľali viacerí....

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Darmo sa vymenia bábky, keď bábkari ostanú. Tí vždy ostávajú, keďže všetky polit. strany potrebujú nejako financovať svoju kampaň. Buď budú rozhodovať odborníci kontrolovaní a kedykoľvek jednotlivo odvolateľní bežnými ľuďmi, alebo sa po mnohých rokoch volenia už tejto frašky zúčastňovať nebudem...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. dobré,len tá 1.osoba množného čísla!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. z časti pravda a z časti vyplakanie na ramene prípadného voliča. Ale, celkom dobrý postreh. O gramatike autora pomlčím!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. zabudnite na to - vedenie SaS su take iste gorily ako fico alebo dzurinda

    secko je to v totalnej pixi

    OdpovedaťOdstrániť
  9. co to dnes bude?

    revoluciu poprosim tak aspon za 20 rokov klamstiev a manipulacie.

    OdpovedaťOdstrániť