pondelok 2. januára 2012

Gorila žije!!

O Gorile je stále ticho, ale vyzerá to tak, že ľudia to len tak nenechajú. Aj keď neexistujú (zatiaľ) dôkazy o pravosti spisov, všetci tak nejak tušia, že niečo na tom bude. Aj keď novinári o tom nepíšu, a politici sa budú zo všetkých síl snažiť kauzu ututlať. Tak ako v minulosti. Ale Gorila žije!!

Zarážajúce je, že napríklad pri Galkovi konala premiérka Radičová veľmi rýchlo, pritom Galko nespravil žiadny prešľap. Pre premiérku bolo odpočúvanie novinárov neprípustné. Rozdeľovanie si provízií pri privatizácii štátneho majetku prípustné je? Ako je možné, že v prípade Galka konala premiérka až prirýchlo, a v prípade Bubeníkovej je ticho? Také závažné podozrenia si vyžadujú minimálne vysvetlenie. Hlavne keď je potvrdené, že sa s Haščákom naozaj stretávala. Ale ani v tomto prípade sa to nedarí zamiesť pod koberec a občania požadujú konkrétne kroky. Ako prvý - okamžité pozastavenie výkonu funkcie pani A. Bubeníkovej ako šéfky FNM /Fond národného majetku/.

Ale to nie je pravdepodobne v rukách Radičovej. Všetko totiž nasvedčuje tomu, že za nitky v SDKÚ neťahá ona, ale hlavne páni Dzurinda a Mikloš. Práve druhý menovaný prebral plnú zodpovednosť za kauzu sporného prenájmu budovy pre Daňový úrad v Košiciach. On bol v konflikte s premiérkou, ktorá ho chcela dokonca odvolať a.. samozrejme to neurobila. Práve Mikloš tlačil na to, aby sa spojilo hlasovanie o eurovale s vyslovením dôvery vláde. To, ako behom roka zmenil názor na euroval a veci súvisiace je iný príbeh. Ale ako som už spomínal, euroval bol pravdepodobne iba zámienka. Zámienka k tomu, aby sa politickí dinosaurI zbavili politikov, ktorí im kazia kšefty. Išlo to 20 rokov, a zrazu sa objavia Radičová, Sulík, Galko, Matovič a podobní.

Netvrdím, že všetci politici spomínaní v Gorile sú naozaj pošpinení. Ale vývoj posledných mesiacov naznačuje, že ľudia ako Bubeníková, Mikloš, Palacka, Kucej, Janiš a ďalší nie sú až taký čistí, ako sa na prvý pohľad zdá. Stačí si spomenúť, kto tak tlačil na pád vlády (spojenie hlasovaní o dôvere vláde a o eurovale), kto navrhoval Trnku na generálneho prokurátora a podobne.

A stále netreba zabúdať na Smer, o ktorom už nikto ani nepochybuje, že je to "eseročka" financovaná ľudmi ako páni Široký, Póor, Kiňo, Gabriel. Preto nieje žiadna náhoda, že sa v Gorile vyskytujú. A tiež, že pán Fico navštívil spomínaný byt.

Aj keď je v médiách ticho, a aj keď politici mlčia.. Gorila žije.

Doplnenie článku /3.1.2012/: Takže veci sa hýbu, a pár novinárov už zistilo, že to len tak neprejde. Pridávajú sa ďalšie skutočnosti. SDKÚ na dosadení Bubeníkovej do FNM trvalo. S návrhom vymenovať ju prišiel Ivan Mikloš. Samozrejme, že SDKÚ mlčí. Hrajú mŕtveho chrobáka. Treba nejak vydržať do volieb. Príde nová vláda starých dinosaurov, kde im už nebudú do kapusty liezť naivní noví politici, ktorí nevedia ako to chodí v politike.


5 komentárov:

  1. netreba zabudnúť, ako dojemne po tzv.páde vlády predsedovia smeru a sdku zhodne a priateľsky diskutovali o tom, že nezrelé strany nepatria do parlamentu. že najlepšie bude keď 2 veľké strany sa budú pri moci striedať

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Však už sa ľudia zmobilizujme a pošlime tých politických dinosaurov do prdele. To dokedy nám tu budú všetko rozkrádať?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Čo takto sa podpísať?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Od anonymneho diskutera to je dobra poznamka :) Ale mam na to svoje dovody..

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Minárik z KDS kandidujúci u Matoviča sa stretal s Haščákom načo asi?
    Muž Penty Stanislav JANOTA v 2008 daruje KDS 200 000 korún.

    OdpovedaťOdstrániť