pondelok 17. decembra 2012

Pán premiér, geniálny plán

Klobúk dole pred Róbertom Ficom. Podľa mňa je zlý premiér, ale musím uznať, že politik je vynikajúci. A iní sa od neho môžu učiť. Ale tiež si myslím, že to sa nedá naučiť, musíte to v seba mať (alebo nemať, napríklad chrbtovú kosť).

Genialita R.F. spočíva v tom, že nech spraví čokoľvek, ľudia majú pocit, že to robí pre nich. Všetko pre obyčajných ľudí. A to, že trafil dobrú cieľovú skupinu, potvrdzujú voľby. Ľudia, ktorí majú pocit, že by sa mal štát o nich postarať a zabezpečiť im istoty. Ľudia ktorí sa chcú mať dobre a je im jedno, čo to bude stáť. Ľudia ktorým nevadí zadlžovanie, rozkrádanie a rozhadzovanie peňazí, lebo si myslia, že to zaplatí štát, a nie oni.

Všetko pre ľudí. Každý normálny človek vie, že zdravotníctvo u nás nie je perfektné a že treba dávať doktorom do "vrecka". Kde sú tie milióny, čo idú na zdravotníctvo? Použime jednoduchú logiku a zistíme, že určite končia v rukách súkromných poisťovní. Veď peniaze majú ísť na zdravotníctvo, nie na zisky.

Zisky však poisťovne majú preto, lebo fungujú a vykonávajú činnosť. Ak ich R.F. odkúpi, dosiahnu zisk bez toho, aby museli niečo robiť (okrem podpisu zmluvy). Majitelia dostanú peniaze bez roboty, a voliči budú mať pocit, že to ich veľký vodca robí pre nich. Pritom sa naoko dokopy nič nezmení, iba sa čísla z jednej databázy presunú do druhej. A politici budú mať pod kontrolou celé zdravotníctvo. To sa budú organizovať tendre!! (s jedným uchádzačom, ktorý spĺňa podmienky). Majitelia poisťovní svoje peniaze tak či tak dostanú, či už ich štát odkúpi, alebo ho zažalujú kvôli ušlému zisku a slobode podnikania. Voliči budú mať pocit istoty, že ich peniaze neskončia v rukách súkromných investorov, ale v zdravotníctve. Možno tam aj skončia, ale najprv prejdú cez spriaznené firmy súdruhov kachličkárov.

Vážený pán Fico. Nepotrebujem, aby ste sa o mňa starali a nepotrebujem vaše istoty. Keď budem mať pocit, že poisťovňa nakladá s mojimi peniazmi neefektívne, tak to budem riešiť. Áno štve ma, že moje peniaze nejdú len nemocniciam, ale platím aj šéfa poisťovne. Ale bohužiaľ nemám pocit, ani žiadny argument, že štátny monopol bude s mojimi peniazmi hospodáriť efektívnejšie. Hlavne keď budú sedieť vo vláde taký experti, ako sedia.

Zhrňme si to: Pán premiér bojuje proti zisku poisťovní tak, že im dá "zadarmo" stovky miliónov. Ľudia budú mať pocit istoty, a pritom sa im zdravotná starostlivosť nezlepší (ak zlepší, tak hlavným dôvodom určite nebude jediná poisťovňa). Zdravotníctvo bude celé riadené neschopnými politikmi, ktorí rozmýšľajú v štvorročných cykloch, nie sú odborníci a sú poprepájaný na rôzne skupiny. Nad tým všetkým bude bdieť veľký vodca, ktorí najlepšie rozumie ekonomike, zdravotníctvu a ďalším oblastiam, a preto to tu o pár rokov bude všetko geniálne fungovať. Pán premiér, geniálny plán.



4 komentáre:

  1. Je predsa uplne jasne ze R.F. nebojuje proti zisku zdravotnych poistovni, ale chce im vyplatit zisk na ukor nas vsetkych na dlhe desatrocia dopredu. A preco? Pozrite sa kto je spolumajitel dovery. Clovek, ktory to vsetko riadi z pozadia. Sudruh Siroky

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Je třeba zabít Sekala....

    OdpovedaťOdstrániť
  3. a este si treba uvedomit dve veci.kedze maju v tych zdrav.poistovniach svoje podiely budu mat okamzity a cisty zisk 500mil eur.koho by to nepotesilo v dnesnych tazkych casoch?a za druhe ziskaju jednu zdrav.poistovnu ktoru budu ovladat a cez asi 15 paskovych farmaceutickych firiem aj kompletny trh s liekmi za ktore si budu uhradzat platby v stovkach milionov eur.krasne to vymyslel ficausescu,ze?to su prijmy.parada.a vy pekne zostante sediet dalej v krcmach za pozicane peniaze a placte ze zarabate 275eur mesacne a znovu ich chodte volit.nech maju aj oni istoty.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dobrý deň, potrebujete finančnú pomoc? Som Susan Benson. Som veriteľ a tiež finančný konzultant.

    Potrebujete podnikateľský úver, Osobný úver, Hypotekárny úver alebo pôžičku na dokončenie projektu? ak je vaša odpoveď kladná, odporučím vám, aby ste sa obrátili na moju firmu. Poskytujeme všetky druhy pôžičkových služieb vrátane dlhodobých a krátkodobých pôžičiek. Ak chcete získať viac informácií, napíšte nám prostredníctvom e-mailu: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) alebo mi pošlite správu priamo na WhatsApp prostredníctvom: +447903159998 a okamžite dostanete odpoveď.

    Sme komplexná spoločnosť poskytujúca finančné služby a zaviazali sme sa, že vám pomôžeme splniť všetky vaše túžby. Špecializujeme sa na poskytovanie riešení štruktúrovaného financovania jednotlivcom a spoločnostiam najefektívnejším a najrýchlejším spôsobom.

    Tu je niekoľko dôvodov, prečo by ste nás mali ohľadom pôžičky kontaktovať;
    * Pohodlie - O pôžičku môžete požiadať kedykoľvek a kdekoľvek.
    * Flexibilná suma - sami sa rozhodnete, koľko si chcete požičať.
    * Rýchle priame financovanie - získate svoju pôžičku do 24 hodín po schválení.
    * Flexibilná úroková sadzba vo výške 3%.
    * Vysoké sadzby schválenia
    * Flexibilné splácanie - máte šancu zvoliť si dátum splácania, a to buď týždenne, mesačne alebo ročne po dobu 1-30 rokov.
    * Jednoduchá online aplikácia.
    * Personalizované vedenie a odbornosť.
    * Žiadne skryté poplatky

    Neprídete o príležitosť z dôvodu nedostatku finančných prostriedkov. Kontaktujte moju spoločnosť teraz, môžeme vám pomôcť s pôžičkou, pretože sme pomohli mnohým jednotlivcom a organizáciám, ktoré čelia finančným problémom na celom svete

    Ak chcete získať viac informácií o našej pôžičkovej ponuke, pošlite nám svoju žiadosť o pôžičku prostredníctvom:
    E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp: +447903159998

    Sprostredkovatelia / konzultanti / sprostredkovatelia môžu priviesť svojich klientov a sú 100% chránení. S úplnou dôverou budeme spolupracovať na výhodách všetkých zúčastnených strán.

    OdpovedaťOdstrániť