utorok 26. júna 2012

Pán Mikloš sa ozval..

Už som o ňom dlho nepočul. Chvíľu som si myslel, že sa s kamarátom Mikulčíkom schovali niekde do podzemia (útulná vinárnička ako úkryt pred teplom). Ale namiesto popíjania červeného a debatovania o článkoch Economist píše blog. A ani tu už nie je tým, čo býval.

Nič nové som sa aj tak nedozvedel. Inú šancu nemáme, iná cesta nie je. Ako povedal pán Dz., Euroval musí prejsť, lebo on to tak chce. Neexistuje alternatíva. A tak zdvihli ruky aj tí, od ktorých som to nečakal (Od pána Kaníka som čakal viac. Bojuje za to, aby Fico neošklbal druhý pilier, ale podporuje, aby sme prispievali na dôchodky Grékom) .

Takže alternatíva. Čo sa týka Grécka, tam nám zase raz Gréci ukázali prostredník, a rozhodli sa, že radšej šetriť nebudú a nenechajú si diktovať. Veď čo nás do toho, čo spravia s našimi peniazmi, a čo nás je do toho, či nám ich vôbec vrátia. A podľa mňa nevrátia. Namiesto splácania dlhov budú robiť nové, kým to pár intelektuálov a byrokratov nepochopí. Ale to už bude neskoro.

Ale to nie je o Grécku, že? Tak o čom? Ideme zachraňovať španielske banky, o ktorých sme nikdy ani nepočuli. Lebo napožičiavali peniaze, zarábali na tom, a teraz keď im kšeft nevyšiel, tak to máme zaplatiť my? Pri takomto systéme by sa podnikalo dobre aj nám. Myslím, že ekonomika by rástla ako huby na Orave po jesenných dažďoch.

Vo svojom blogu vysvetluje, prečo je názor pána Šebeja na Euroval odlišný od zvyšku OKS. Rozdiel je v tom, že on číta okrem Týždňa aj Economist. Tak to ste ma pobavili. Pán je intelektuál, lebo číta Economist. Čítam občas aj ja, ale je to strašná nuda, keď niekto vie napísať fakt že "HDP stúplo o 2%" na tri strany. Navyše, niekedy mám pocit, že ten redaktor ani nevie, že existuje nejaké Slovensko. Možno je to len pocit, ale keď ich zaujíma aj iný svet, tak ide skôr o Irán alebo Afganistan. Ale dobre, človek získa prehľad o svete, beriem.

Problém je v tom, že politici žijú v inom svete. Na to, aby človek pochopil ekonomiku, nepotrebuje čítať Economist. Stačí makať, niečo vyrábať, prípadne zamestnávať ľudí, a platiť dane. Im skôr ide o to, aby ich mudrlanti a byrokrati tľapkali po pleci. Cítia sa medzi nimi dobre. V Bruseli sú všetci vysmiati, a tešia sa pri dobrom jedle a červenom víne (predsa sme prišli aj k tomu červenému) ako  to vyriešili. Podľa  I.M. je totiž ESM citujem: "minimálnym predpokladom toho, aby sa situácia vyriešila a zabránilo sa najhoršiemu". Znovu sa opakujem, že toto nie je riešením. Iba odkladaním skutočného riešenia. Iné ako to, že krajiny budú naozaj šetriť a spoliehať sa hlavne na seba neexistuje.

Ale on sa bude usmievať, ako to vyriešili. V Economist si prečíta ako dobre, vo svojej straničke si povedia ako dobre, a možno aj v Bruseli ho potľapkajú po pleci.

My zatiaľ budeme platiť vyššie dane, a pozerať sa, ako nám súdruhovia berú dôchodky. A Gréci a Španielski bankári sa budú usmievať, lebo na juhu svieti krásne slniečko.


Škola je odfajknutá, titul vo vrecku. Končí sa prča, Ďalej bude treba za všetko platiť dane. Za vodu za vzduch, za život. Na smrť si bude nutné našetriť, najlepšie v nejakej nezištnej až dopročinnej životnej poisťovni. 
 (Rumpli: V znamení hovna. Čítané dnes ráno vo vlaku, namiesto The Economist.)

Prečítajte si aj súvisiaci článok.




23 komentárov:

  1. Uf ďalší výgrc chorej hlavy sulíkových fašistických poskokov. Plný hnevu a nenávisti. Vy sulikofašisti musíme mať strašne smutný život, len makáte, makáte, zamestnávate ľudí, platíte dane ... uf. A po večeroch sa umaráte hnevom, jedom a nenávisťou ... ale dám ti dobrú radu, ono skôr - či neskôr ťa ten hnev "zabije".

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fakt nechápem, čo mám spoločné s fašizmom. spojitosť s Rišom by som ešte pochopil;) Nie som nahnevaný, ani necítim nenávisť.
      Večer som sa neumáral, bol som s frajerkou a čítal som Rumpliho. Nemám smutný život, aj keď makám.

      Hnev cítim skôr z tvojho príspevku. Ja dopíjam v kľude kávu, a idem makať, aby bolo z čoho platiť dane (a euroval)

      Odstrániť
    2. v najblizsej krcme zlyhaju aj ine argumenty (zdraveho rozumu) nielen tie miklosove, na tom by som nestaval.

      Odstrániť
    3. wow, mam pocit ze potrebujes liecenie

      Odstrániť
    4. co ti este chyba okrem zdraveho rozumu?

      Odstrániť
  2. najprv si treba problem odzit, alebo aspon pocuvat ludi...toto politici nerobia...len sa potlapkavaju po pleci "ako dobre to vyriesili"

    OdpovedaťOdstrániť
  3. článok je napísaný úplne pravdivo a s presným pohľadom na realitu.
    Sulíka dvakrát nemusím-(marihuana,homoši),ale v tomto má úplnu pravdu.Za zlé kšefty bánk máme my všetci platiť-tak to je fakt choré.
    Len sa čudujem reakcie pána anonyma.Buď je tak hlúpy,alebo má v niekt. ohrozenej banke akcie.Inak sa to vysvetliť nedá.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. "Sulíka dvakrát nemusím-(marihuana,homoši"
      ty si tiez kvalitne vypatlany

      Odstrániť
  4. Ak sa poskladáme grékom a španielom, tak prečo najprv neodškodníme našich vlastných čo prerobili v BMG a ostatných pyramídových podnikoch? V konečnom dôsledku aj to boli zle investované peniaze. Pozn. nie som klientom ani jednej z podobných inštitúcií, ale pripadá mi zvrátené platiť za chyby a nenažranosť zahraničných bánk.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mojžiš dostal 8 rokov a slávni bankári dostanú miliardy.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Mikloš nedostal nic. A je v pohode. Aj radicova bola na pohode. Fico zase v tripolise. Madari su v komarne. Figliar bol v brusele. A slovaci su v prdeli. A srat na gramatiku. Ked uz nie je co ukradnut. Ze Ivan.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. slováci sú v sračkách a nie v prdeli!!! zásluhou mikloša, radičovej, fígela, fica... a ďalších khokhotow, čo si hovoria politici!!!

      Odstrániť
  7. Zaujatý postoj, neobjektívny názor.
    Podpora euroskepticizmu.

    To je moje posúdenie obsahu článku.

    Za týmto euronegativistickým postojom pociťujem snahu postupne odtrhnúť SK od EU a eurozóny.

    Komu to vyhovuje ?
    Kto to financuje ?
    Pre koho autor pracuje ?

    Odpoveď:
    Komu by vyhovoval krach eurozóny ?
    Ten to aj financuje.

    Ale pán Sulík pri propagácii návratu ku SKK zabudol povedať aký kurz €/SKK predpokladá.
    A aký dopad by tento kurz na obyvateľov SK mal.

    Takže vďaka páni..........

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skutočne unikátny dialóg. Neveril som, že skutočne existujú tak oddaní eurooptimisti, slepí, hluchí a bez poslednej štipky zdravého sedliackeho rozumu. To máte skutočne hlavu tak hlboko v eurici, alebo tie horké sliny len preto, lebo Sulík?

      Odstrániť
    2. Nikto nechce odtŕhať SK od EU, a určite nie ani Sulík. Ani zavádzať korunu.

      Všetko, čo by sme chceli je, aby sa nezodpovedné štáty, ktoré žijú nad svoje pomery, začali správať zodpovedne a prestať ťahať EU za nohu dole.

      Tiež by sme sa mohli vyjadriť nesúhlas s fungovaním EU a kritizovať predstaviteľov ak robia chyby. Ako člen EU máme na to právo, nie len držať hubu a platiť.

      Odstrániť
  8. Miklos prispel na HDP podielom 0,000, a v zivote okrem analyz a slov nic nevyprodukoval (Ano, HDP je od slova produkt). Takze moze mat kopu reci o ekonomike, ked nevie, kolko musi firma vyprodukovat, aby zarobila. A oni to potom rozflakaju.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Zarezali ste vadu Radicovej a este tu vyskakujete?

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Zarezali ste vadu Radicovej a este tu vyskakujete?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. myslim, ze za pad vlady moze hlavne Ivan Miklos..

      viac tu: http://ziarovka.blogspot.sk/2012/01/zopar-riadkov-o-ivanovi-miklosovi.html

      Odstrániť
  11. Ahoj Dobson, súkromný veriteľ. Ako úverový veriteľ ponúkame úvery s úrokovou sadzbou 2% ročne a medzi 10 000,00 a 500 000,00 € a 10 000,00 € až 500 000,00 €. 100% garantované a nezabezpečené úvery sú k dispozícii. Našim početným zákazníkom na celom svete sme zaručili finančné služby. S našimi flexibilnými úverovými balíkmi je možné splácať úvery a peniaze previesť na dlžníka do 2 dní. Pracujeme jasne a zrozumiteľne a poskytujeme všetkým klientom, podnikom, jednotlivcom a realitným investorom všetky druhy úverov. Kontaktujte nás e-mailom: dobsonquickloan@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Potrebujete pôžičku na konsolidáciu dlhu za prijateľnú úrokovú sadzbu? Alebo potrebujete pôžičku z osobných dôvodov alebo potrebujete pôžičku na založenie firmy alebo rozšírenie podnikania atď. Zainteresované strany by nás mali kontaktovať kvôli získaniu ďalších informácií prostredníctvom tohto e-mailu: | spotcapglobalservices@gmail.com | alebo nám napíšte na WhatsApp: +4915758108767 |

    Pokiaľ ide o pôžičky online, sme veľmi spoľahliví a dôveryhodní. Kontaktujte nás ešte dnes. Je nevyhnutné, aby ste spolupracovali so správnou spoločnosťou. Pomôžeme vám získať najlepšiu cenu za pôžičku bez ohľadu na váš kredit !!! Ak hľadáte akúkoľvek pôžičku, musíte prísť na správne miesto. Kontaktujte nás ešte dnes pre viac informácií prostredníctvom e-mailu: | spotcapglobalservices@gmail.com | alebo nám napíšte na WhatsApp: +4915758108767 |

    Ponúkame finančné poradenstvo klientovi, spoločnostiam hľadajúcim financovanie dlhu / pôžičky a hľadáme pracovný kapitál na založenie nového podniku alebo na rozšírenie existujúceho podnikania. Zainteresované strany by nás mali kontaktovať kvôli získaniu ďalších informácií prostredníctvom e-mailu: | spotcapglobalservices@gmail.com | alebo nám napíšte na WhatsApp: +4915758108767 |

    Ponúkame všetky druhy pôžičiek

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Dobrý deň, vitajte v službe Spotcap Global Loan Services, volám sa Claudia Klein, som veriteľka a tiež úverový konzultant.

    Potrebujete finančné posilnenie? Potrebujete pôžičku na rôzne účely? ak je vaša odpoveď áno, odporúčam vám kontaktovať svoju firmu prostredníctvom spotcapglobalservices@gmail.com | alebo nám napíšte na WhatsApp: +4915758108767 | a mať na vašom účte pôžičku do 24 hodín, pretože poskytujeme vynikajúce úverové služby na celom svete.

    Ponúkame všetky druhy úverových služieb, ponúkame dlhodobé aj krátkodobé pôžičky a tiež si môžete požičať až 15 miliónov eur. Moja spoločnosť vám pomôže dosiahnuť rôzne ciele so širokou škálou úverových produktov.

    Vieme, že získanie legitímnej pôžičky bolo vždy obrovským problémom. Pre ľudí, ktorí majú finančný problém a potrebujú ho vyriešiť, je pre mnohých ľudí také ťažké získať kapitálové pôžičky od svojich miestnych bánk alebo iných finančných inštitúcií z dôvodu vysokého záujmu. úroková sadzba, nedostatočný kolaterál, pomer dlhu k príjmu, nízke úverové skóre alebo akékoľvek iné dôvody

    Už žiadne čakanie alebo stresujúce bankové návštevy. Naša služba je k dispozícii 24 hodín denne, 7 dní v týždni - môžete získať pôžičku a dokončiť svoje transakcie kedykoľvek a kdekoľvek ich potrebujete

    Poskytujeme pôžičky svetovej triedy 24 hodín. Pre otázky / otázky? - Poslať e-mail na adresu spotcapglobalservices@gmail.com | alebo nám napíšte na WhatsApp: +4915758108767 | & Dostať odpoveď v okamihu.

    Vaša rodina, priatelia a kolegovia nepotrebujú vedieť, že máte málo peňazí, jednoducho nám napíšte a dostanete pôžičku.

    Vaša finančná sloboda je vo vašich rukách!

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Veľmi by som odporučil služby pána Benjamina akejkoľvek osobe, ktorá potrebuje finančnú pomoc, a budú vás informovať o ďalších vysokých adresároch. Ešte raz chválim seba a vašich zamestnancov za mimoriadny servis a zákaznícky servis, pretože to je pre vašu spoločnosť veľký prínos a príjemný zážitok pre zákazníkov, ako som ja. Prajem vám všetko najlepšie do budúcnosti. Pán Benjamin je najlepším spôsobom, ako získať ľahkú pôžičku, tu je e-mail .. / Lfdsloans@outlook.com alebo sa porozprávajte s pánom Benjaminom na WhatsApp Via_ + 1-989-394-3740 Ďakujeme Vy, že ste mi v úprimnom srdci znova pomohli s pôžičkou, som navždy vďačný.

    OdpovedaťOdstrániť