pondelok 30. júla 2012

S ako Socialista

Som za slobodu názoru, a ak je niekto presvedčený že socializmus je cestou ku svetlým zajtrajškom, má na to právo. No v poslednej dobe sú pre mňa socialisti stelesnením absolútnej namyslenosti a arogancie. Je vrchol drzosti, keď sa nám mladý komunista, ktorý si vybudoval kariéru zdvíhaním ruky na straníckych schôdzach, smeje do tváre a klame do očí. Je vrchol drzosti, keď sa pri tom tvári ako majster zemegule. Doteraz som si myslel, že majstrom v arogancii a namyslenosti je pán Paška, ale ako vidím, sociálna demokracia prežije, lebo má nasledovateľov.

V čom pramení tá arogancia? Nepochybne v tom, že za nimi stojí pol národa, a de facto si môžu robiť čo chcú. Veď čo na tom, keď pár ľudí pení pri pohľade na mladého komunistu, ako sa nám vyškiera do ksichtu? Súdruh predseda pobehá pár dedín na Orave, porozpráva babkám o raji na zemi a všetko bude v poriadku. Čo na tom, že minister financií argumentuje grafom, za ktorý by študenta ekonómie vyhodili zo skúšky? Normálny človek by sa prepadol od hanby, ale on sa nám smeje do tváre. Len socialista môže s kamennou tvárou tvrdiť, že ak zdaní banky alebo zdaní vklady v bankách, tak sa to nedotkne ľudí. Všetko čo sa deje v tomto štáte sa dotkne ľudí. Lebo v tomto štáte žijú ľudia (nie opice). A príde čas, keď to aj tie babky na Orave pochopia.

Ale pokiaľ si myslíme, že žijeme v divnej krajine, je to omyl. Socialisti sú kreatívny všade. Hneď ako francúzsky Peugeot oznámil prepúšťanie, prezident Holland označil takýto plán za neprípustný.
Chápem potrebu socialistov zachraňovať pracovné miesta, ale idú na to zo zlej strany. Úplne absurdné je hovoriť súkromnej spoločnosti, čo má robiť a čo je neprijateľné. Ale ešte absurdnejšie sú kroky, ktoré chcú socialisti podniknúť. Namiesto toho aby znížili odvody, ktoré sú vysoké a podstatne zvyšujú výrobné náklady a tým aj konkurencieschopnosť automobiliek, navrhujú zvýšiť dotáciu na kúpu áut. To znamená rozdávať zo spoločných peňazí a podporovať istú skupinu ľudí. To je typické riešenie socialistov. Oddialiť skutočné riešenie a hlavne ukázať, že niečo robíme. Pre ľud, pre pracujúceho človeka. (Výborne o tom píše Martin Jesný)

Takže, môj pocit zo socialistov je arogantné správanie a neodborné riešenia zabalené do fráz, ktoré bežný človek vníma ako spásu. A keď sa pozrieme na ľavé spektrum, čo tam vidíme? Politológovia, publicisti, sociológovia, filozof, podpredseda UV KSS (to ešte existuje?), .. A potom ľudia, ktorí sa identifikujú ako: človek, člen SZM, aktivista. Nemám nič proti nim osobne, ale väčšinou ide o ľudí, ktorí si kariéru vybudovali zdvíhaním rúk na schôdzach alebo písaním a filozofovaním o krajších zajtrajškoch. Zaujímalo by ma, kto niektorých z týchto ľudí platí, a z čoho žijú.  Až na jedného podnikateľa tam je problém nájsť ľudí, čo skutočne niečo produkujú (podobnosť s Ficom náhodná). Žiadny lekár, informatik, chemik, živnostník, dokonca ani robotník alebo farmár. Ľudia, ktorí by najradšej rozdávali, ale nepovedia z čoho. Lebo im štát nezoberie polovicu z toho čo vyprodukujú (ak vôbec niečo vyprodukujú).

27 komentárov:

  1. Fajnovy triezvy komentar.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vangelis studuje lekarsku fakultu, Peter Nedoroscik je psycholog, informatici su tam minimalne dvaja, zivnostnikov tam je niekolko, a keby mal autor naozaj snahu a nebol by len histericky praviciar, tak by nasiel dalsie produktivne a uzitocne povolania..

      Odstrániť
    2. dokonca aj chemik, robotnik aj farmar.. takze ste vedla

      Odstrániť
    3. Ako pozeram, tak pozeram, ziadnych tam nevidim.. Asi som slepy, alebo je chyba na tej stranke

      Odstrániť
    4. Aby nevzniklo nedorozumenie. Tých ľudí osobne nepoznám, a určite sú medzi nimi vzdelaný a inteligentní ľudia. Nechcel som nikoho ponižovať, ani urážať, ak sa mi to podarilo, tak sa ospravedlňujem.

      Myslím že Chmelár má slušný rozhľad v zahraničnej politike, Ondriáš je uznávaný vedec a Ftáčnik mi je ako primátor sympatickejší ako Ďurkovský.

      Nič nie je čiernobiele..

      Odstrániť
    5. Človeče, učte sa pravopis, ale učte sa vari rozumieť najmä tomu, čo trepete, aby to Vaše S neznamenalo, čo vyplynulo z článku - somár.

      Odstrániť
    6. Netvrdím, že rozumiem všetkému.. Pôvodne S malo znamenať slizký, ale naozaj nechcem nikoho urážať (aj keď pri pohľade na pána Kolesíka sa tomuto dojmu ubránim ťažko)

      Odstrániť
    7. Vraj- "Fajnovy triezvy komentar."- práve naopak- choré zaslepené myslenie. Možno keby si dal dole pravicové okuliare, tak by sa dalo hovoriť o triezvosti.

      Odstrániť
    8. Konkrétne v čom je choré a zaslepené?

      Odstrániť
  2. veduci, tu 40% lovakov voli smer, tak taketo clanky moc nepis, nebudu popularne. uvedom si, ze si (sme) mensina...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nepisem clanky, aby boli popularne, ale aby som odventiloval hlavu.. viem ze to asi velmi nepomoze, ale mozno sa nad tym niekto trochu zamysli..

      Odstrániť
    2. tak som si este raz pozrel mapu vysledkov volieb a ked nepocitam juzne okresy tak dolny kubin a tvrdosin su na chvoste vysledkovej listiny smeru, dokonca este aj v takom velkomeste ako je banska bystrica mal smer viac percent, fakt si si nasr4l do huby

      Odstrániť
    3. Ak si sa vyjadril, že: Tvoj pocit zo socialistov je arogantné správanie a neodborné riešenia zabalené do fráz, ktoré bežný človek vníma ako spásu. Tak ako by si potom nazval svoj blog? Ľudia sa vo voľbách rozhodli a treba to akceptovať. Či už by to bola ľavica alebo pravica. Veď naposledy sme mali možnosť vidieť ako vláda I. Radičovej vládla, ak sa to vôbec vládnutím dá nazvať a ako to dopadlo?

      Odstrániť
    4. Samozrejme, aj niektorí pravicoví politici sa niekedy správajú arogantne a povýšene, ale to čo predviedol Kolesík je fakt vrchol a ma to trochu rozčúlilo.

      Ja akceptujem výsledok, a čakám na tie úžasné istoty a zázraky ktoré Smer predvedie. Ale napríklad zmeny v zákonníku práce, v dôchodkoch a v odvodoch mi veľa pozitívnej nádeje nedávajú.

      Pravica musí prejsť tiež istou transformáciou. Dlhé roky tam boli zabetónovaní istí ľudia, niektorí si z toho spravili biznis a podobne.

      Podľa mňa p. Radičová nebola dobrá premiérka, nebola rázna, a nemala dostatočnú silu vo vlastnej strane. Ďalší problém je, že strany KDH a možno aj SDKÚ majú možno bližšie k lavici ako k pravici. Dotovanie španielskych bánk na úkor zadlžovania Slovenska je veľká chyba, a ukazuje sa, že z celej diskusii o Eurovale po čase vychádza lepšie Sulík.

      Odstrániť
  3. co do toho furt j3b3s tu oravu, v okresoch dolny kubin, alebo tvrdosim mal smer menej ako v takych malackach a o 20 % menej ako v topolcanoch ci poltary, najprv si over fakty, lebo potom znie dost uboho tvoja zmienka o kvalitach podkladov pre tvorbu "kazimirovho grafu" ked sa dopustas rovnakych sr4c13k

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. pardon i, len som bol trochu nas...y

      Odstrániť
    2. V pohode.. Ospravedlnujem sa, ak som urazil Oravu, mam ju rad;) Myslim, ze to pre clanok nie je podstatne, a kazdy pochopi ako som to myslel. Tam asi vitazi Kdh (co tiez nie je velka vyhra)

      Odstrániť
    3. Zastanem sa autora: Oravu použil len ako príklad, tá babka tam samozrejme volí KDH (lebo pán farár povedali...). Je to však v podstate jedno, lebo aj KDH je dnes socialistickou stranou, iba sa namiest Marxa oháňa bibliou.

      Odstrániť
    4. boze tento stereotyp o fararoch a babkach uz je trapny aj pre jednoduchsiu cast populacie, nakoniec ako kazdy iny, neboj sa aj ta babka sa rada vykasle na fararove odporucania pokial ide o volby a urobi si po svojom, dobre ona vie do coho panko nemaju strkat ratafak a kdh tam dostane viac hlasov lebo je to kdh a nie ze ho odporucal niekto z kazatelnice

      Odstrániť
    5. babka voli preto lebo "krestania" a lebo "vianocny dochodok". necita program a ekonomicka buducnost ju nezaujima.. tak to je, a inak to asi nebude.. a jedno, ci to je na Orave, alebo v Hornej Dolnej

      Odstrániť
    6. Kresťanské strany (KDH a SDKÚ) by som tiež nenazýval pravicové. A to že my máme dlhy, a oni zachraňujú španielske banky nie je ani pravicové, ani ľavicové, ale IDIOTSKE.

      Odstrániť
  4. Naozaj dobrý komentár. Podstatná je, že sme sa zverili do rúk ľuďom, ktorí nevedia, kde je sever a z toho plynú aj ich kroky. Už im došla invencia (je to iné v čase krízy, ako v čase naštartovanej ekonomiky), za chvíľu dojdú aj peniaze v ŠR. Čo bude potom, to nik nevie. Sanovanie ŠR cestou vyšších odvodov a nezmyselných registračných poplatkov urobí viac škody ako osohu a naozaj sa máme na čo tešiť! :-) Asi je to naozaj tak, že každý národ má takú vládu, akú si zaslúži...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Denno-denne mi bankari kradnu moje nasporene peniaze cez inflaciu a este ide nariekat, ked ich niekto ide zdanit. Len tak dalej pan Fico. Tym nehovorim, ze suhlasim so vsetkymi krokmi vlady, nesuhlasim napriklad s roznymi eurovalmi, ale s napadom vyssieho zdanenia bank sa stotoznujem. Treba brat tam kde je, nie tam kde nie je.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a si myslis ze to idu platit banky??? (si naivny???)
      vsak ti to vsetko narataju v poplatkoch.
      richard

      Odstrániť
    2. Niesi ty z tych jednoduchsich ? Kto si myslis ze tych 225 milionov zaplati. Ze bankari pridu o svoe zisky ? Na to zabudni. Takto svet mocnych nefunguje. Oni si zmenia podmienky skor nez akykolvek zakon proti nim pride do praxe zaobalia poplatky to do peknych reci a vyzeru si to tii ktori su nuteni mat v banke ucet bud koli podnikaniu, zamestnaniu ci hypoteke. Taki co chodia po socialku na postu si to urcite nevsimnu a budu blacat blahom.

      Odstrániť
  6. Ahoj Dobson, súkromný veriteľ. Ako úverový veriteľ ponúkame úvery s úrokovou sadzbou 2% ročne a medzi 10 000,00 a 500 000,00 € a 10 000,00 € až 500 000,00 €. 100% garantované a nezabezpečené úvery sú k dispozícii. Našim početným zákazníkom na celom svete sme zaručili finančné služby. S našimi flexibilnými úverovými balíkmi je možné splácať úvery a peniaze previesť na dlžníka do 2 dní. Pracujeme jasne a zrozumiteľne a poskytujeme všetkým klientom, podnikom, jednotlivcom a realitným investorom všetky druhy úverov. Kontaktujte nás e-mailom: dobsonquickloan@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Potrebujete pôžičku na konsolidáciu dlhu za prijateľnú úrokovú sadzbu? Alebo potrebujete pôžičku z osobných dôvodov alebo potrebujete pôžičku na založenie firmy alebo rozšírenie podnikania atď. Zainteresované strany by nás mali kontaktovať kvôli získaniu ďalších informácií prostredníctvom tohto e-mailu: | spotcapglobalservices@gmail.com | alebo nám napíšte na WhatsApp: +4915758108767 |

    Pokiaľ ide o pôžičky online, sme veľmi spoľahliví a dôveryhodní. Kontaktujte nás ešte dnes. Je nevyhnutné, aby ste spolupracovali so správnou spoločnosťou. Pomôžeme vám získať najlepšiu cenu za pôžičku bez ohľadu na váš kredit !!! Ak hľadáte akúkoľvek pôžičku, musíte prísť na správne miesto. Kontaktujte nás ešte dnes pre viac informácií prostredníctvom e-mailu: | spotcapglobalservices@gmail.com | alebo nám napíšte na WhatsApp: +4915758108767 |

    Ponúkame finančné poradenstvo klientovi, spoločnostiam hľadajúcim financovanie dlhu / pôžičky a hľadáme pracovný kapitál na založenie nového podniku alebo na rozšírenie existujúceho podnikania. Zainteresované strany by nás mali kontaktovať kvôli získaniu ďalších informácií prostredníctvom e-mailu: | spotcapglobalservices@gmail.com | alebo nám napíšte na WhatsApp: +4915758108767 |

    Ponúkame všetky druhy pôžičiek

    OdpovedaťOdstrániť