pondelok 28. mája 2012

Pár viet pre pána F. o daniach

Pán F.,

tak ste nám zvýšili dane. Neviem či ste v živote niečo vyrobili. My, čo pracujeme (aj) v priemysle, denne vyrábame, makáme, a sme radi, keď vyvezený tovar predáme so ziskom (aj po tom, čo sa kurz eura dohadoval na jachte).

Keď s vyplazeným jazykom dosiahneme zisk, tak nám z neho zoberiete. Viete, tie 4% by už konečne mohli ísť na prémie. Konečne sme tento rok v zisku.

Namiesto toho budú firmy platiť vyššie dane. Aby ste tie peniaze mohli rozhádzať. Na predražené projekty, nezmyselné, nepotrebné projekty a v neposlednej miere do vreciek svojich sponzorov.

Ak si myslíte, že ťahanie firiem za nohu urýchli ich rast, veľmi sa mýlite. Skôr ich potopíte. Lebo len rastom firiem, môže rásť ekonomika. Musíme vyrábať, aby sme mohli živiť ľudí, ako ste vy.

Viem, že väčšina vašich voličov nezarába nad 1000€ a nemá trojizbový byt v Petržalke. Ale hádzať polená pod nohy mladým rodinám, a na druhej strane kŕmiť sponzorov miliónmi, je od vás nepekné. Aj keď vás tie rodiny nevolili, ste aj ich premiérom.

Nedávno ste leteli za hokejistami. Áno, celý národ bol na chvíľu hrdý. Boli sme hrdí, že patríme k tejto krajine. Ale niekedy je ťažko byť hrdý na krajinu, v ktorej sa rozdávajú tituly, rozdávajú podniky, rozdávajú milióny a hádžu sa polená pod nohy ľuďom, ktorí sa snažia. Aby tu bolo lepšie, a aby sme rástli.





zdroj obrazka: http://www.facebook.com/menejstatu

21 komentárov:

  1. Fico nikdy nikdy nič nevyrobil. On nikdy ani nepracoval.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. :) nepodporujem akekolvek zyvsovanie dani, ale nemam pocit, aby rovnaka vlna nevole sa valila aj na iVatu za zvysenie DPH... a zvysenie DPH sa dotklo VSETKEHO A VSETKYCH...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Skvele napísané: stručné, jasné, vyargumentované, pravdivé. Ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Konecne to niekto povedal tak ako to je s mladymi rodinami. Dakujem

    OdpovedaťOdstrániť
  5. menej demagogie a viac faktografie by to chcelo priatelu

    primerne zdanenie firiem je v EU vyssie ako v SR aj po zvyseni

    pomer zdanenia kapitalu (podnikatelov) a prace (zamestnancov) je v SR ovela vyraznejsie v prospech kapitalu ako v EU - t.zn. viac si z vyrobeneho zoberu vlastnici ako zamestnanci - co znamena, ze zamestnancovi prijem prilis nerastie, lebo vyoska je aj inflacia (aj vdaka zvyseniu dph) - takyto nepomer ked rastie tak to vedie k prepadu kupnej sily, strate strednej triedy, politicekj nestabilite a aj znizovaniu zdrojov, ktore stat potrebuje na adekvatne verejnej sluzby a rozvoj

    za druhe:
    priemerne zarabajuci dostava tak 600 eur mesacne max.

    musime konsolidovat, to je fakt, ako: cez DPH co = zdrazovanie, pokles rastu hdp, menej zamestnanych, horsia konsolidacia, nehovoriac o dopade na tych co uz ziju z ruky do ust

    cez rast dani - mierny, aby nezabrzdil ekonomiku

    to je proste situacia ked nechceme nedodrzat 3% deficit a ohrozit nasu doveryhodnost na financnych trhoch - to asi nechcete vsak

    proste za 20rokov sa tu nejak hospodarilo a vlada musi prist s riesenim, ak nechce zatazit tych co uz nemaju a zadusit rast hdp (ako sa spomalil zvysenim dph minulou vladou, tak musi brat tam kde je: v bankach, firmach a zostihleni statu - tolko

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Trošku faktov:
      http://www.youtube.com/watch?v=Ocd0J7Rcm-Q

      Problém je, že naši experti na ministerstve robia porovnávania v pomere k HDP, čo je úplný blud.

      "proste za 20rokov sa tu nejak hospodarilo a vlada musi prist s riesenim" - Treba identifikovať podstatu veci o ktorej hovoríte - kto "nejak hospodáril" ? Firmy? Ľudia? Štát? Aha štát...teda vláda. Takže kto má problém s hospodárením? Kto by mal riešiť svoju výdavkovú stránku?

      Odstrániť
    2. zdravim, priznavam, ze toto nieje odborny clanok, a bol napisany v navale hnevu asi za 10 minut, ale nejake fakty su napriklad tu:
      http://ekonomika.sme.sk/c/6391789/susedne-staty-ponuknu-firmam-nizsie-dane.html

      Odstrániť
    3. pekna propaganda...

      kolapič chce zobrat bankam. OK. len akurat bankam nic nezoberie. vysledny efekt bude ten, ze zoberie ludom, co maju ucty v tych bankach. banky nie su charita. ked budu mat vyssie naklady, zvysia poplatky. ak zavedie strop poplatkov, uz sa tesim na arbitrazne sudy, ktore SR samozrejme prehra. takze v podstate zvysuje dane a marketingovo to obaluje do formulky "berieme bohatym".
      co takto netunelovat statnu kasu predrazenymi tendrami a machinaciami. ved to uz nie je normalne, kolko penazi kolapič s kolegami ukradol...

      Odstrániť
  6. Pán Gecko, ono to na prvý pohľad vyzerá (a vy ste o tom presvedčený), že tomu rozumiete. Ale poznáte najpravdivejšiu vetu?: VŠETKO JE INAK!!! Miera zdanenia napr 25% v Rakúsku a 25% na Slovensku je niečo úplne iné. Marže za nápoje v Rakúsku (napr.lyžiarom známa vilmoška)sa pohybujú na úrovni okolo 1000%, za steak už chcú cca 30€, a pritom nákup surovín je približne rovnaký. U nás je problém predávať pivo so 100% maržou. K tomu pridajte kúpnu silu a vyjde Vám, že 20% zdanenie u nás môže byť v podstate o dosť viac, ako v Rakúsku 40%. A pravdepodobne je to podobné aj v iných oblastiach ekonomiky.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Žijeme nad pomery, konečne s tým prestať!!!

    Mýtny tender vyhrala firma Sky Toll s cenovou poukou 852 miliónov eur. 852 000 000 eur je 25 560 000 000 Sk, slovom dvadsať päť miliárd, päťstošesťdesiat miliónov korún. Dvadsaťpäť miliárd päťstošesdesiat miliónov korún je obrovská suma a je to doteraz najväčšia investícia akú novodobé Slovensko investovalo. Investície takýchto gigantických rozmerov sa realizujú ako zlatá nosnica a stabilizujúci faktor štátu. Pre tých, ktorí nemajú predstavivosť, investícia 25 560 000 000 korún predstavuje napríklad 12 780 svojpomocne postavených domov v cene po 2 milióny korún. 12 780 domov obývanými štyrmi ľuďmi je veľké okresné mesto s 51 120 obyvateľmi. Slovensko investíciu prefinancovalo a najväčšej investície v histórii Slovenska a zlatej sliepky sa zbavilo. Niet divu, za Sky Tollom stála firma J&T. Táto výrobu brán vo svojom závode bývalých VSS Košice a celý projekt, stavbu a montáž realizovala. O veci rozhodovali politici a ľudia s mliekom na brade, ktorí si neuvedomujú dosah svojích rozhodnutí. Nie sú to peniaze politikov a spoločnosti stále nezodpovedané otázky sú preto oprávnené.

    Úlohou moci je presadzovať a chrániť záujmy občanov a štátu. Moc na to prisahala a chráni ju imunita. Zneužívanie štátu vlastnou mocou je primitivizmus, zrada prísahy a protiobčiansky a protištátny zločin. Slovensko zničila vlastná moc, nie kríza. Za dvadsať rokov nebol za protištátne a protiobčianské zločiny obvinený, stíhaný, súdený a odsúdený jeden člen moci. Moc o tejto kapitole mlčí. Je predpoklad, že v priebehu uplynulých dvadsať rokov privatizačným podvodom a vykrádaním štátnej kasy k majetku a financiám v objeme viac ako jednej miliardy korún mimo zákon dostalo cca 50 ľudí. Je predpoklad, že v tom čase k majetku a financiám v objeme od 500 miliónov až jednej miliardy korún mimo zákon prišlo cca 100 ľudí. Je predpoklad, že v tom čase k majetku a financiám v objeme od 100 do 500 miliónov korún mimo zákon prišlo do 500 ľudí. Za všetkým sú politici, štátni úradníci, justícia, polícia a ich biele kone. Dnes sú tieto prostriedky prepierané v daňových rajoch, ležia v zahraničných bankách, pôsobia na finančných trhoch a v zahraničných ekonomikách.

    Spoločnosť stojí na prahu biedy a bankrotu. Máme niekoľko problémov. Prvým je rozkradnutý a neefektívny priemysel v hodnote cca 50 miliárd eur. Druje narastajúci dlhh dnes 37 miliárd eur a ročný deficit 7 miliárd eur. Úroky z dlhu vo výške 1,7 miliardy eur splácame dlhom. Tretím je svetová kríza, ktorá to sťažuje. Rozkradlo sa dedičstvo a prejedá sa budúcnosť. Každá mladá štvorčlenná rodina vrátane budúcich batoliat je okradnutá a zdedila dlh vo výške cca 64 000 eur. V daňových rajoch sa politikmi a s ich vedomím prepralo viac peňazí ako má Slovensko dlhov. Zločinom justície nie sú prieťahy, ale páchané zločiny. Je zločinom, keď občana súdi zločinec. Zločiny moci majú zostať nepotrestanou minulosťou. Politici štát rozkradli, zničili a dnes chcú celú ťarchu škôd, dlhov a následkov v podobe daní, poplatkov a zvyšovaných cien života preniesť na občanov.

    Vyzývam, nečakať na zmeny od politikov!!! Zločinci nebudú súdiť seba!!! Na Slovensku dnes niet politika, ktorý má morálne právo vyzývať občanov k záchrane štátu!!!

    Ak súhlasíte s týmto názorom, rozmnožujte a rozširujte ho!!!

    Štefan Martoš.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. V prvom rade štát musí prestať rozhadzovať a plytvať, ako sa to píše nepriamo v článku. Rozprávanie Fika o tom, ako nie je dobre v čase recesie škrtiť verejné financie a treba podporiť zamestnanosť tým,, čo si štát objedná, to sú len táraniny. Na to netreba mať ani rozum vizionára, ani vzdelanie, stačí obyčajný sedliacky rozum a aplikácia skúseností z chodom rodinného rozpočtu do chodu štátu.
    Každý na Slovensku je dosť dobrý ekonom, keď dokáže vyžiť z toho čo zarába. Tak nech nás vláda aspoň nekrmi tými bludmi, ktorým aj tak nik neverí. Už mi to pripadá pomaly ako za socializmu- tiež všetci vedeli pravdu, len nik to nechcel počuť (ani povedať :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Pán autor, vidieť, že ste tento článok písali v návale hnevu, pretože mu chýba akákoĺvek logická argumentácia podložená faktami. Ľavicová vláda ide cestou ľudí a pre ľudí, tak naozaj neviem,čo to tu trepete. Za Ficovej vlády sa mladé rodiny určite nemali zle, keďže yplácali 830 eur pri narodení prvých troch detí, zvýšili rodičovský príspevok na 256 eur, zaviedli zvýhodnené hypotéky a mladomanželské pôžičky...
    Buď sa zdania banky a firmy alebo bežní občania. Vy by ste asi skôr navrhovali tú druhú variantu. Lenže takto pán autor, tým mladým rodinám nepomôžete, práveže naopak.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dane sú ešte väčšia katastrofa. Podobný článok som napísal na inom blogu, keď minulá vláda zvýšila DPH. Najlepšie by bolo šetriť. Načo nám je napríklad nový dopravný systém za 25 miliónov? (argument že veľkú časť zaplatí EU neprijímam)

      Ja som bohužiaľ zvýhodnenú hypotéku nedostal, ani nič podobné, lebo sa snažím a zarábam dosť (napriek tomu mám účet v mínuse a hypotéku na 20 rokov). Takže naozaj neviem o čom hovoríte.

      Odstrániť
    2. .....za Ficovej vlády sa mladé rodiny nemali zle,keďže ZADARMO dostávali 830 eur.....atd. Pán autor, kedy Vy a ostatní ľavicoví zaslepenci pochopíte že ak niekomu vláda niečo dá, iným to isté musí zobrať. Lebo to čo dostanete Vám nedáva Fico, ani vláda, ale ten čo tu niečo produkuje a maká zatiaľ čo Vy a vám podobní, nastrčenými dlaňami čakáte čo vám kto dá ZADARMO.

      Odstrániť
    3. ty si uplny dement.takychzo ludi ako ty a ficausesca so svojimi pomocnikmi treba hodit do mlynceka na maso a pomliet.inak sa ich nezbavime.

      Odstrániť
  10. Ahoj Dobson, súkromný veriteľ. Ako úverový veriteľ ponúkame úvery s úrokovou sadzbou 2% ročne a medzi 10 000,00 a 500 000,00 € a 10 000,00 € až 500 000,00 €. 100% garantované a nezabezpečené úvery sú k dispozícii. Našim početným zákazníkom na celom svete sme zaručili finančné služby. S našimi flexibilnými úverovými balíkmi je možné splácať úvery a peniaze previesť na dlžníka do 2 dní. Pracujeme jasne a zrozumiteľne a poskytujeme všetkým klientom, podnikom, jednotlivcom a realitným investorom všetky druhy úverov. Kontaktujte nás e-mailom: dobsonquickloan@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Potrebujete pôžičku na konsolidáciu dlhu za prijateľnú úrokovú sadzbu? Alebo potrebujete pôžičku z osobných dôvodov alebo potrebujete pôžičku na založenie firmy alebo rozšírenie podnikania atď. Zainteresované strany by nás mali kontaktovať kvôli získaniu ďalších informácií prostredníctvom tohto e-mailu: | spotcapglobalservices@gmail.com | alebo nám napíšte na WhatsApp: +4915758108767 |

    Pokiaľ ide o pôžičky online, sme veľmi spoľahliví a dôveryhodní. Kontaktujte nás ešte dnes. Je nevyhnutné, aby ste spolupracovali so správnou spoločnosťou. Pomôžeme vám získať najlepšiu cenu za pôžičku bez ohľadu na váš kredit !!! Ak hľadáte akúkoľvek pôžičku, musíte prísť na správne miesto. Kontaktujte nás ešte dnes pre viac informácií prostredníctvom e-mailu: | spotcapglobalservices@gmail.com | alebo nám napíšte na WhatsApp: +4915758108767 |

    Ponúkame finančné poradenstvo klientovi, spoločnostiam hľadajúcim financovanie dlhu / pôžičky a hľadáme pracovný kapitál na založenie nového podniku alebo na rozšírenie existujúceho podnikania. Zainteresované strany by nás mali kontaktovať kvôli získaniu ďalších informácií prostredníctvom e-mailu: | spotcapglobalservices@gmail.com | alebo nám napíšte na WhatsApp: +4915758108767 |

    Ponúkame všetky druhy pôžičiek

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Dobrý deň, vitajte v službe Spotcap Global Loan Services, volám sa Claudia Klein, som veriteľka a tiež úverový konzultant.

    Potrebujete finančné posilnenie? Potrebujete pôžičku na rôzne účely? ak je vaša odpoveď áno, odporúčam vám kontaktovať svoju firmu prostredníctvom spotcapglobalservices@gmail.com | alebo nám napíšte na WhatsApp: +4915758108767 | a mať na vašom účte pôžičku do 24 hodín, pretože poskytujeme vynikajúce úverové služby na celom svete.

    Ponúkame všetky druhy úverových služieb, ponúkame dlhodobé aj krátkodobé pôžičky a tiež si môžete požičať až 15 miliónov eur. Moja spoločnosť vám pomôže dosiahnuť rôzne ciele so širokou škálou úverových produktov.

    Vieme, že získanie legitímnej pôžičky bolo vždy obrovským problémom. Pre ľudí, ktorí majú finančný problém a potrebujú ho vyriešiť, je pre mnohých ľudí také ťažké získať kapitálové pôžičky od svojich miestnych bánk alebo iných finančných inštitúcií z dôvodu vysokého záujmu. úroková sadzba, nedostatočný kolaterál, pomer dlhu k príjmu, nízke úverové skóre alebo akékoľvek iné dôvody

    Už žiadne čakanie alebo stresujúce bankové návštevy. Naša služba je k dispozícii 24 hodín denne, 7 dní v týždni - môžete získať pôžičku a dokončiť svoje transakcie kedykoľvek a kdekoľvek ich potrebujete

    Poskytujeme pôžičky svetovej triedy 24 hodín. Pre otázky / otázky? - Poslať e-mail na adresu spotcapglobalservices@gmail.com | alebo nám napíšte na WhatsApp: +4915758108767 | & Dostať odpoveď v okamihu.

    Vaša rodina, priatelia a kolegovia nepotrebujú vedieť, že máte málo peňazí, jednoducho nám napíšte a dostanete pôžičku.

    Vaša finančná sloboda je vo vašich rukách!

    OdpovedaťOdstrániť
  13. S pozdravom, som pani Stacie Hayesová. Nedávno som vyhral jackpot Mega Million, ktorý sa uskutočnil 7. júna 2019 a dobrovoľne som sa rozhodol venovať sumu 7 000 000,00 USD, ako súčasť môjho charitatívneho projektu na finančnú podporu desiatich (10) šťastných ľudí na celom svete. Váš e-mail bol našťastie vybraný prostredníctvom služieb Google a sociálnych sietí Sponzorované ťahy e-mailov.

    Môžete to overiť tak, že navštívite webové stránky uvedené nižšie a pošlete mi svoju odpoveď
    https://www.megamillions.com/Winners-Gallery/2019/Jackpot-winner-does-her-homework.aspx

    Myslím, že táto vynikajúca príležitosť pre mňa prišla od Boha a tento e-mail ste dostali, pretože môj tím vás vybral za jedného zo šťastných ľudí. Ak ste dostali tento e-mail, ste jedným z šťastných výhercov a všetko, čo musíte urobiť, je odpovedať mi prostredníctvom tohto e-mailu, pretože ho častejšie kontrolujem (stacie.hayes@inbox.ru) s vašimi údajmi, aby som mohol odoslať vaše údaje do platobnej banky.

    láskavo kontaktujte ma pomocou tejto e-mailovej adresy stacie.hayes@inbox.ru, pretože ju kontrolujem častejšie

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Moje svedectvo Ahoj všetci. Som tu, aby som dosvedčil, ako som dostal svoju pôžičku od pána Benjamina po tom, čo som niekoľkokrát požiadal rôznych poskytovateľov pôžičiek, ktorí prisľúbili pomoc, ale nikdy mi ju neposkytli. Až kým ma môj priateľ nepredstavil pánovi Benjaminovi Leeovi, ktorý mi sľúbil, že mi pomôže, a skutočne tak urobil, ako sľúbil, bez akejkoľvek formy oneskorenia. Nikdy som si nemyslel, že stále existujú spoľahliví poskytovatelia pôžičiek, kým som sa nestretol s pánom Benjaminom Leeom, ktorý skutočne pomáhal s pôžičku a zmenil moje presvedčenie. Neviem, či nejakým spôsobom potrebujete skutočnú a urgentnú pôžičku, kontaktujte pána Benjamina prostredníctvom služby WhatsApp + 1-989-394-3740 a jeho e-mailu: 247officedept@gmail.com ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Do you need a loan? A loan to repay a debt or to pay bills or to start a business? A loan to finance your project? We offer guaranteed credit services in any amount with an interest rate of 2%. For answers and more information, send a reply to the following email: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447868753778

    OdpovedaťOdstrániť