sobota 12. mája 2012

Pár slov (skôr otázok) pre pána Kuffu

Viete, pre vás je chorý človek homosexuál. Pre niekoho ale môže byť choré, ak niekto kľačí na kolenách a modlí sa pred oblátkou z múky. Ale ak vám vaše presvedčenie a vaša viera hovorí, že je to Božie telo, je to vaša vec a vaše právo. Rovnaké, ako právo človeka na lásku.

Áno pán Kuffa, na lásku, ktorou sa vy kresťania tak radi oháňate. Poznám gayov, aj pár lesbičiek, a verte, že existuje medzi nimi láska. Chýbajú si, keď niekto odíde, bolí ich, keď ten druhý trpí. Milujú sa a žiaľ, v tejto spoločnosti to majú dosť ťažké. Poznám chalana, ktorý je doktor a je gay. Namiesto toho, aby povedal pravdu svojim veriacim rodičom, radšej odišiel do zahraničia a žije tam už roky. Jeho rodičia si tiež možno hovoria, že žiadneho homosexuála nepoznajú. Ale ich syn je nešťastný. Nie som homosexuál. Vaše útoky na nich ma však mrzia. Nie je to tak dávno, keď boli v časoch socializmu cieľom útokov kresťania. Bolo vám to vtedy príjemné? Bolo by vám príjemné, keby vám niekto bral vaše právo veriť? Keď niekto obmedzoval vašu osobnú slobodu?

Oháňate sa vierou, láskou a dobrotou. Z vašich úst ale vychádza zloba a nenávisť. Ubližujete nimi ľuďom. To vám nevadí? Človek má právo žiť s kým chce, rovnako, ako má právo chodiť do kostola a veriť. Je mi z vás smutno, od veriaceho človeka by som čakal viac ľudskosti. Viera by mala robiť svet krajší. Bohužiaľ ma kresťania ako vy presviedčajú o opaku. Na svete vládne chudoba, pritom cirkevný predstavitelia žijú v palácoch prepchatých zlatom. Ľudia zomierajú na AIDS, a cirkev bojuje proti kondómom. Ale najviac ma trápia reči o rodine a vzťahoch. Čo vie kňaz, ktorý nikdy nežil vo vzťahu o vzťahoch? Čo vie o rodine, o ktorej tak radi kážete? Príbehy homosexuálov sú príbehy živých ľudí. Keďže ich veľa nepoznáte, viete o nich pramálo. Myslím, že hocijaký homosexuál toho vie viac o kresťanstve. Aj to, že Ježiš nežil v manželstve a nemal rodinu, ktorá je podľa vás kresťanov taká dôležitá (dokonca môžeme povedať, že žil s dvanástimi mužmi).

Pán Kuffa, buďme k sebe lepší, a svet bude krajší. To sa týka aj všetkých kresťanov v parlamente. Na to, aby bol človek skutočným kresťanom, nestačí mať iba kaplnku. Nech pravda a láska zvíťazí nad lžou a nenávisťou.

Poznámka: Pána Kuffu si vážim, za to čo pred vstupom do politiky robil. Práca v hospici určite nieje jednoduchá a klobúk dole pred takýmito ľuďmi. Tiež si ho vážim, lebo je to straší človek, ktorí toho preskákal viac ako ja. Ale nesúhlasím s jeho výrokmi, ako dobre to urobili Rusi. Tiež by sa mu asi nepáčilo, keby mu Rusi zakazovali chodiť do kostola.

Prečítajte si aj: Detské choroby a homosexualita



29 komentárov:

  1. Niekedy rodicia vyhodia svoje deti, zavisle od drog, na ulicu. Znamena to, ze ich uz nemiluju? Preco vidiet hned za vsetkym zlobu a nenavist? Nie, mozno prave vtedy ich miluju najviac. Rovnako verim, ze aj p. Kuffa si vazi rovnako ludi bez ohladu na ich sexualitu. Ale pomenoval nejaky problem. Mal volit jemnejsie slova? Ktovie. Uz by to vyznelo, ze o nic nejde.
    A len malinko homosexualov vie toho dost o krestanstve uz len preto, ze aj krestania sa po cely zivot ucia odhalovat a zit ho a stale je co nove najst a objavit. Ak chcete poznat nazor krestanstva na lasku medzi muzom a zenou, tak odporucam Teologiu tela od JPII, prerozpravanu Westom - v originali je vraj narocna.
    Nechcem od vas, ani to necakam, ze by ste mohli uznat nazor cirkvi na homosexualitu, pretoze pravda je relativny pojem. Ale ak si date tu namahu a pozriete sa na to, co cirkev vedie k jednotlivym vyhlaseniam - myslim v oficialnym, napr. v katechizme, zistite, ze inak nemoze. My nemame na vyber. Ale aj tak casto zlyhavame, prechadzame na druhu stranu, lebo je to v mode, lebo sme to vzdali a chceme mat pokoj, lebo... rovnako ako aj pri inych hriechoch. Neviem uz, kto povedal, ze mame milovat cloveka, ale odsudit hriech. Mozete to veriacim ludom pripomenut, ak zacnu byt neprijemni.
    A hladali ste nieco o p. Kuffovi? Mozno by ste boli prijemne prekvapena...
    A skuste pozriet napriklad sem http://www.avert.org/aids-uganda.htm#contentTable5 tu vidno, ze pristup bez kondomov naozaj pomaha. Dolezita je hlavne vernost partnerovi a abstinencia pred manzelstvom. Ako zvlastne potom znie komentar, ze tento kontroverzny pristup k braneniu sirenia Aids bol uspesny...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako pomenoval kuffa problém? Nijako.
      Takíto insitní politici majú navrhovať a prijímať zákony, ktoré riadia životy všetkých občanov SR? Ďakujem, neprosím. Kuffa sa predviedol ako netolerantný fobik, ktorý nepatrí do parlamentu.

      Odstrániť
    2. Myslím, že každý (aj poslanec Kuffa) má právo na svoj názor, aj keď pôsobí neviem ako hlúpo. Navyše, za seba poviem jedno - nech si každý žije, ako uzná za vhodné, je to jeho vec.
      Avšak - ak niekto potrebuje presviedčať sám seba o správnosti svojej sexuálnej orientácie a normálnosti predvádzaním sa na verejnosti, vyvoláva to dojem, že trpí nejakou duševnou chorobou. Navyše to pôsobí aj otravne.

      Odstrániť
    3. @Peter Husar > Ja mam v poslednej dobe pocit, ze sa predvadzaju niektori poslanci, a chcu ukazat, aky velky su krestania. Napriklad kaplnkou v parlamente a pravidelnymi motlidbami.. A samozrejme, utokmi na mensiny.

      Odstrániť
    4. Vyjadrenie názoru nie je útokom na nejakú menšinu. Útokom je, keď niekto chce schváliť diskriminačný zákon (teda ho podá na schválenie), ale niekoho napadne a podobne.
      A k tej kaplnke - aby ste sa cítili rovnoprávne, čo treba do parlamanentu vedľa tej kaplnky ? Posteľ ? Alebo raz mesačne pochod a mávanie - my sme OK ?
      Porovnávate neporovnateľné ....

      Odstrániť
    5. @Peter> Proti vyjadreniu názoru nemám nič. Ale označiť niekoho za chorého, alebo psychopata, lebo sa mu nepáči ako žije, je už niečo iné..

      Odstrániť
    6. Peter Husar: a ked krestania verejne potrebuju presviedcat samych seba o spravnosti svojej viery predvadzanim sa na verejnosti, to nevyvolava v tebe dojem, ze trpia dusevnou chorobou?

      krizove cesty, rozne pute, sluzenie omsi na verejnosti, ... to uz neposobi otravne? kazu ostatnym ako sa maju spravat, seba povazuju za najlepsich, ostatnymi opovrhuju, ...

      prociduruju sa na verejnosti rovnako okato. nie su zastrceni v kostoloch.

      Odstrániť
    7. cital som len jeho blog, a ocakaval by som na nom odpoved na moje otazky.. to by ma potesilo..

      http://kuffa.blog.sme.sk/

      Odstrániť
  2. kuffa je psychopat..treba ho nechať tak

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Anonymný 12. mája 2012 13:45 je psychopat.. treba ho nechať tak.

      Odstrániť
  3. Misojogi:
    Kuffa trocha prestrelil, ale ma pravo na svoj nazor aj na svoj omyl
    problemvidim skor v tom ze homosexuali sa snazia zatiahnut stat do svojho sukromneho vztahu a chcu podporu statu pre svoj vztah
    Je skor otazne ci na toto maju narok Chcu od statu vyhody, ale principialne nemozu priniest to co normalna funkcna rodina
    to hovorim vecne bez toho ze by som nieco proti nim mal

    skor sa mi zda zvlastne ze kazdeho kto nesuhlasi s tym aby mali nadprava pznacia za homofoba
    to je podla mna demagogia ,,,

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Trafil so kliniec po hlavičke. Toto sú požiadavky LGBT:
      "Pod pojmom úplné zrovnoprávnenie rozumie QLF verejne a nekompromisne – ako prvé združenie na Slovensku – možnosť uzatvorenia manželstva aj neheterosexuálnymi pármi, automatickú akceptáciu tohto manželstva tretími osobami, nediskriminujúci prístup k osvojeniu dieťaťa/detí, k darcovstvu krvi, k službám asistovanej reprodukcie (umelé oplodnenie a náhradné rodičovstvo) ap." zdroj: http://www.qlf.sk/kto-sme/

      A každý, kto nesúhlasí je homofób. Majú plnú hubu rečí o tolerancii a slobode, ale slečna Schlesinger chce podávať trestné oznámenie. Na Slotu si ale dievčina netrúfla aj keď im nadal do buzerantov.

      Odstrániť
    2. Tak tak, Kuffa ma plne pravo vyhlasovat,ze homosexuali su chori ludia (rozumej z medicinskeho hladiska). Je to odchylka od normalu, mozno sposobena prednatalnymi faktormi a mozno vychovou. Pokial viem, definitivna odpoved na pricinu homosexuality este stale neexistuje. To ze to americka asociacia psychiatrov vynala spod zoznamu dusevnych chorob, este nic neznamena. Toto rozhodnutie bolo totiz politicke.

      Rovnako ma Kuffa plne pravo povazovat homosexualov za chorych z moralneho hladiska. Sme slobodny stat a neexistuje ziadne zakladne moralne pravo hovoriace o tom, ze homosexualita je v poriadku.

      Avsak Kuffa si zrejme neuvedomuje dve veci:

      1) Homosexuali medzi sebou mozu citit lasku, asi podobnu aku mame medzi sebou my, heterosexualni.

      2) Liecenie homosexuality je na zaklade sucasnych znalosti problemu a urovne mediciny skor "liecenie", cize tyranie.

      Tieto dva faktory pre mna osobne znamenaju dovod, preco homosexualov neodsudzujem, a nepovazujem za nemoralnych ( ak je samozrejme vo vztahu laska, co plati bez rozdielu aj pre nas heterosov :) )

      Dokonca ak by sa aj 2) vyriesilo, nie som presvedceny ze by sa mali homosexuali liecit. Iba ty, co chcu. Akosi mi totiz nejde do hlavy, preco by sa mal niekdo vzdat lasky len preto, lebo jeho laska je vyrazne mensinova ( a pls neargumentujte pedofiliou a pod, to je uplne nieco ine).

      Akurat neznasam nemysliacich a aktivistickych popletencov ako Schlesinger, ktorym chyba kriticky nadhlad. Z isteho uhla pohladu by bolo dobre, aby Kuffu zalovala a nasledne ten sud na plnej ciare prehrala. Aspon by to vytvorilo fajn precedens.

      Zijeme totiz v state, kde ma kazdy pravo mat svoj nazor, akokolvek je neprijemny alebo sa dotyka mensinovej skupiny.

      My nedovolime, aby LGBT fanatici kormidlovali Slovensko!



      Michaelo

      Odstrániť
    3. @Michaelo>> Je to cele o tolerancii.

      Kuffu tiez nikto neoznacuje za choreho, pretoze veri niecomu, comu ini neveria.

      Odstrániť
    4. Anonymný14. mája 2012 1:53:

      ..."Sme slobodny stat a neexistuje ziadne zakladne moralne pravo hovoriace o tom, ze homosexualita je v poriadku"...

      ale rovnako neexistuje ani moralne, ani zakonne, ani medicinske hovoriace o tom, ze homosexualita nie je v poriadku.

      Odstrániť
    5. Co sa tyka medicinskeho pohladu na homosexualitu bolo to tu uz popisane v predoslych prispevkoch.

      Ano, tak ako pises. Pretoze neexistuje ziadne statom uznane hodnotove pravidlo o homosexualite, Kuffa ma pravo povazovat homosexualov za nemoralnych. Rovnako ma pravo o tom aj verejne hovorit. To je to, co sa Schlesingerovej a podobnym nepaci.


      Ziarovka, tolerancia je v dnesnej dobe velmi zneuzivane slovo. Pre LGBT aktivistov, znamena tolerancia:" Mozes s nami nesuhlasit, ale nechaj si to pre seba.".

      Zase je to len o suboji dvoch hodnot. Tu nikdy nebude tolerancia, pretoze moralne / nemoralne sa navzajom vylucuju. Cize, toleranciu sem netahaj. O tolerancii rozpravame len vtedy, ked chceme aby nas nasi nazorovi oponenti (Kuffa, cirkev, apod. ) nechali na pokoji.


      Michaelo

      Odstrániť
  4. neviem prco to buzerantom tak neskoro dochadza ale skusim vysvetlit. Pravo na lasku vam nikto neberie, rovnako mate vsetky obcianske a ludske prava ako ostatny obcania tohoto statu. CHORE ALE JE PROMENADOVAT SA V NEJAKOM SPRIEVODE CENTROM MESTA, VYTRCAT VYMASTENE ZADKY A DEPILOVANE HRUDNICKY A PODOBNE, ANO TOTO JE CHORE a clovek co ma potreby takto sa verejne prezentovat by mal zvazit navstevu psychologa!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ved ti nikto nekaze sa toho pochodu zucastnit..

      ja sa tiez nezucastnujem vystupeni papeza vo vatikane..

      Odstrániť
    2. praveze oni nemaju vsetky obcianske a ludske prava, ako ostatni obcania tohto statu. ved preto sa promenaduju v sprievodoch s odhalenymi vydepilovanimi hrudami, ako nackovia na koncerte :)

      Odstrániť
    3. Pisatel clanku je tiez buzik tak sa nediv .

      Odstrániť
  5. Súhlasím do bodky s autorom blogu. Hovorí mi z duše.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ukážkový ideologicky članok od "Žiarovky". Prejsť od choroby, cez kondomy, chudobu až k "palacom prepchatych zlatom" nie je nič iné ako ideológia.

    Naviac ma zaujalo: "Keďže ich (homosexuálov) veľa nepoznáte, viete o nich pramálo. Myslím, že hocijaký homosexuál toho vie viac o kresťanstve (ako kresťania o homosexuáloch)." Niekto si tu veľmi fandí - nie je to ta PRIDE?

    Vyjadrenie Americkej psychiatrickej asociácie (APA) o normálnosti homosexuality bolo dosiahnuté politickou cestou, nie vedeckou. Prvý krát v histórii bola choroba - homosexualita vyňatá z MKCH hlasovaním a nie odbornou diskusiou. Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v r. 1992 vyňala homosexualitu z MKCH - Medzinárodnej klasifikácie chorôb (ICD-10). Predtým tak však učinila Americká psychiatrická asociácia (APA) v r. 1973 a rozhodnutie WHO len kopírovalo rozhodnutie APA.

    A napokon osvedcena taktika zastrašovania (heterosexuálov) podavanim trestnych oznameni z Queer Leaders Forum:
    "Zvážime ďalšie právne kroky na ochranu ľudskej dôstojnosti a cti, napríklad podanie trestného oznámenia na pána poslanca Kuffu," oznámila Schlesinger (SME 11.5.2012).

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ano, myslim, ze cirkev by sa viac mala zaoberat chodobou vo svete a sireniu chorob ako AIDS.. Homosexualita urcite nie je najvacsi problem a uz vobec nie cirkvi (ta ich ma dost aj svojich).

    Kolko myslis, ze pan Kuffa pozna homosexualov? Podla mna ani jedneho. Mozno cital o tom nejake mudre knizky, ale zivot je niekedy zlozitejsi.

    So Schlesinger nesuhlasim, ale ani s urazanim mensin. Krestanov nikto neuraza a respektuje ich.

    Fakt by ma zaujimalo, ako by sa krestania tvarili, keby boli podobne utoky smerovane na nich.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kolko Kuffa pozna homosexualov? Podstatnejsie je kolkym ludom Kuffa pomohol z ich zivotnej biedy. Myslim, ze ich pocet je vacsi ako pocet homosexulaov ktorych ty poznas osobne.

      AIDS je trvalou hrozbou v komunite homosexualov. Preto ma neprekvapuje, ze hned za chudobou radis aby prave cirkev riesila AIDS. Trosku absurdne.

      Odstrániť
  8. Len tak pre informáciu. Štefan Kuffa, poslanec, je bratom Pána farára Kuffu zo Žakoviec. Ale to nevadí. Mne osobne, teda celej mojej rodine a aj celej ulici veľmi pomohol. Stál pri nás, keď nám voda všetko vzala. Prišiel a pomohol, bez toho, žeby niečo čakal či chcel. Nie ako niektorí..Možno urobil chybu tým výrokom. A možno to ani tak nemyslel. Je to človek s veľkým srdcom, ale asi má problém vyjadriť, to čo chce povedať správne. Má veľkú, na naše pomery veľmi veľkú rodinu. A šťastnú. Ja mu verím, vy nemusíte. Ale berte do úvahy, že je to len obyčajný chlap z malého mestečka, ktorý potrebuje trošku času kým si zvykne na to, kde je.. Verím, že nám ešte ukáže, že je tam na správnom mieste...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pána farára Mariána Kuffu poznám. Vážim si obidvoch, ale mám iný názor na niektoré veci. Berte to ako diskusiu, nie útok. Neútočím, nenadávam, len vyjadrujem svoj (odlišný) názor.

      Odstrániť
  9. Potrebujete pôžičku na konsolidáciu dlhu za prijateľnú úrokovú sadzbu? Alebo potrebujete pôžičku z osobných dôvodov alebo potrebujete pôžičku na založenie firmy alebo rozšírenie podnikania atď. Zainteresované strany by nás mali kontaktovať kvôli získaniu ďalších informácií prostredníctvom tohto e-mailu: | spotcapglobalservices@gmail.com | alebo nám napíšte na WhatsApp: +4915758108767 |

    Pokiaľ ide o pôžičky online, sme veľmi spoľahliví a dôveryhodní. Kontaktujte nás ešte dnes. Je nevyhnutné, aby ste spolupracovali so správnou spoločnosťou. Pomôžeme vám získať najlepšiu cenu za pôžičku bez ohľadu na váš kredit !!! Ak hľadáte akúkoľvek pôžičku, musíte prísť na správne miesto. Kontaktujte nás ešte dnes pre viac informácií prostredníctvom e-mailu: | spotcapglobalservices@gmail.com | alebo nám napíšte na WhatsApp: +4915758108767 |

    Ponúkame finančné poradenstvo klientovi, spoločnostiam hľadajúcim financovanie dlhu / pôžičky a hľadáme pracovný kapitál na založenie nového podniku alebo na rozšírenie existujúceho podnikania. Zainteresované strany by nás mali kontaktovať kvôli získaniu ďalších informácií prostredníctvom e-mailu: | spotcapglobalservices@gmail.com | alebo nám napíšte na WhatsApp: +4915758108767 |

    Ponúkame všetky druhy pôžičiek

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Dobrý deň, vitajte v službe Spotcap Global Loan Services, volám sa Claudia Klein, som veriteľka a tiež úverový konzultant.

    Potrebujete finančné posilnenie? Potrebujete pôžičku na rôzne účely? ak je vaša odpoveď áno, odporúčam vám kontaktovať svoju firmu prostredníctvom spotcapglobalservices@gmail.com | alebo nám napíšte na WhatsApp: +4915758108767 | a mať na vašom účte pôžičku do 24 hodín, pretože poskytujeme vynikajúce úverové služby na celom svete.

    Ponúkame všetky druhy úverových služieb, ponúkame dlhodobé aj krátkodobé pôžičky a tiež si môžete požičať až 15 miliónov eur. Moja spoločnosť vám pomôže dosiahnuť rôzne ciele so širokou škálou úverových produktov.

    Vieme, že získanie legitímnej pôžičky bolo vždy obrovským problémom. Pre ľudí, ktorí majú finančný problém a potrebujú ho vyriešiť, je pre mnohých ľudí také ťažké získať kapitálové pôžičky od svojich miestnych bánk alebo iných finančných inštitúcií z dôvodu vysokého záujmu. úroková sadzba, nedostatočný kolaterál, pomer dlhu k príjmu, nízke úverové skóre alebo akékoľvek iné dôvody

    Už žiadne čakanie alebo stresujúce bankové návštevy. Naša služba je k dispozícii 24 hodín denne, 7 dní v týždni - môžete získať pôžičku a dokončiť svoje transakcie kedykoľvek a kdekoľvek ich potrebujete

    Poskytujeme pôžičky svetovej triedy 24 hodín. Pre otázky / otázky? - Poslať e-mail na adresu spotcapglobalservices@gmail.com | alebo nám napíšte na WhatsApp: +4915758108767 | & Dostať odpoveď v okamihu.

    Vaša rodina, priatelia a kolegovia nepotrebujú vedieť, že máte málo peňazí, jednoducho nám napíšte a dostanete pôžičku.

    Vaša finančná sloboda je vo vašich rukách!

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ahojte všetci, prišiel som o peniaze toľkým spoločnostiam, ktoré tvrdili, že sú skutočnými poskytovateľmi pôžičiek, ale všetko moje úsilie bolo márne, prišiel som o viac ako 35 000 eur pre falošných poskytovateľov pôžičiek, o ktorých tvrdia, že sú tým, čím nie sú. Kým ma môj priateľ nezoznámil so správnym veriteľom, ktorého som kontaktoval, a úspešne som od neho získal pôžičku len za 48 hodín, odporučil by som každému, kto hľadá pôžičku, bez obáv, aby ich kontaktoval e-mailom: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447883183014

    OdpovedaťOdstrániť