piatok 18. januára 2013

Byt či nebyt (o bývaní)


Tak sme sa dozvedeli, ze 56,4% mladých ľudí do 34 rokov býva s rodičmi. Vysoké číslo, ktoré ma však až tak veľmi neprekvapilo. V dnešnej dobe zažíva aj človek s praxou problém s robotou, situácia mladých ľudí je často beznádejná. Kto si dovolí zobrať dlh na 30 rokov? 
Jedným z problémov sú vysoké úroky v bankách. Aj keď z nich nie som nadšený, nejdem ich rozoberať, keďže máme voľný trh, konkurenčné prostredie a nikto ma nenúti brať si úver. Zhrniem to iba do pocitu, že banka zneužíva moje postavenie a slušne na mne zarába, bez toho aby pre mňa niečo robila. Môj problém. Riešením je splatiť hypotéku čo najrýchlejšie a neživiť bankárov.

Pomohlo by, keby nám štát nezobral polovicu príjmu. Ale nie.. Múdre socialistické hlavy sa spojili, a vymysleli plán. Budú dotovať bývanie pre mladých. Ale aby to bolo ešte dokonalejšie, dotácie a zvýhodnené úvery na výstavbu začnú poskytovať aj súkromným firmám. Pri týchto plánoch ma mrazí. Je jasné, že byty budú stavať spriaznené firmy politikov. V tomto štáte sa už udiali aj väčšie zlodejiny a nič sa nedeje.­­
Problém je v tom, že toto riešenie je úplne nesystémové a nespravodlivé. Nesystémové preto, lebo napríklad kazí konkurenčné prostredie a trh s nehnuteľnosťami. Nespravodlivé preto, lebo niektorí dostanú príspevok na bývanie, a my ostatní sa im na to poskladáme. My, čo máme na krku hypotéky na 30 rokov. No dík.

Pán Fico aj všetci socialisti. Vy viete, že nie som vaša cieľová skupina, preto na mňa kašlete. Ale aj tak vám to poviem. Kašlem vám na vaše plány o svetlých zajtrajškoch. Nepotrebujem aby ste mi poskytovali bývanie. Stačí ak mi dáte pokoj, a zoberiete mi čo najmenej z toho, čo zarobím. 

Doplnok: Podobných „akože riešení“ by som vedel nájsť kopec, ale to sú už iné témy. Napríklad potraviny. Socialisti idú bojovať proti reťazcom a radi by diktovali, čo má koľko stáť. Namiesto toho, aby zlepšili podnikateľské prostredie výrobcom (a tým aj podporili produkciu slovenských potravín). A čo marketingový cukríček ficovoličov s názvom „daň na potraviny“? Ten podľa mňa príde pred voľbami. Daň sa zníži, príjmy štátu klesnú a cena potravín klesne minimálne. 

1 komentár:

  1. Dobrý deň, hľadáte podnikateľskú pôžičku, osobnú pôžičku, úver na bývanie, pôžičku na auto, študentskú pôžičku, pôžičku na konsolidáciu dlhu, nezabezpečený úver, rizikový kapitál atď ... ALEBO Boli ste odmietnutý úver od banky alebo akejkoľvek finančnej inštitúcie za jednu alebo viac dôvodov. Nachádzate sa na správnom mieste pre svoje úverové riešenia! Sme organizácia kresťanských úverov, poskytujeme pôžičku tým, ktorí ju potrebujú pozitívne, a tiež tí, ktorí sú dôveryhodní, poskytujeme úvery podnikom a jednotlivcom za nízku a cenovú úrokovú sadzbu 2%. kontaktujte nás pomocou nižšie uvedených údajov a bez podvodov
     
    E-mail: progresiveloan@yahoo.com
    Call / WhatsApp: +16626183756 ďakujeme


    OdpovedaťOdstrániť