sobota 31. decembra 2011

Európe v zadku

Internet je silný nástroj. Nedávno som otváral ústa nad tým, ako to Michael O'Leary natrel byrokratom z Európskej komisie. Chudáci si roky žili vo svojom svete, navzájom si vymieňali nápady ako zlepšiť podnikateľské prostredie, aj keď nikdy nepodnikali. Potom prišiel skutočný podnikateľ, ktorý nerozpráva o grafoch, ale má za sebou reálnu spoločnosť s reálnymi výsledkami. A ten im to natrel.

Na Slovensku sa rozpadla vláda, pretože sme nesúhlasili s návrhom riešení, ktoré "Európa" ponúkala. To, že ju politici schválili v pozmenenej zostave je jedna vec. Argumentovali tým, že malý štát ako my nemôže brzdiť Európu a diktovať, čo treba robiť. S európskou komisiou to má spoločné to, že tieto opatrenia navrhujú ľudia, ktorý svojimi opatreniami, alebo skôr ničnerobením problémy spôsobili. Sem tam sa vynoril nejaký rojko (napríklad Sulík), ktorí im povedal svoj názor. Ale skôr ho vysmiali. Tak ako je pre úradníkov v európskej komisii dôležité zachraňovať veľké národné aerolinky ako Lufthansa, tak je pre silné štáty dôležité zachraňovať vlastné banky. Tu nejde o Grécko, ani o Európu.

Jediná cesta von z krízy je, aby štáty šetrili a zbavili sa dlhov. Ale to nie je také jednoduché, hlavne keď ľudia na juhu tak radi štrajkujú. A toho sa politici boja. Preto radšej namiesto škrtov hľadajú rýchle náhradné riešenia. Tie sú však iba drahým kupovaním času, ktoré problémy oddiali, ale nevyrieši. Úroky stúpajú, dlhy stúpajú a európsky byrokrati cestujú po summitoch..

Verím že sa nájde viac takých, ktorí raz povedia týmto byrokratom, aké sú reálne problémy. Čo chýba ekonomike, a ako zlepšiť podnikateľské prostredie. Pretože jedine zdravé firmy môžu pomôcť Európe vyhrabať sa z krízy. Politici a úradníci na teplých stoličkách v Bruseli by mali hlavne počúvať a niečo zmysluplné robiť (alebo radšej nič).

A my ako krajina, by sme nemali bezhlavo počúvať európskych politikov, a padať pred nimi na kolená. Za cenu zvýšenia vlastných problémov. Ako krajina sme prešli reformami, ktoré nás stáli veľa síl. Vieme, čo znamená uťahovať si opasky. Preto by sme sa nemali báť povedať svoj názor. Treba hľadať skutočné riešenia, a nie spôsoby, ako iba oddialiť katastrofu.

5 komentárov:

  1. Nie som si istý, že EU politici zapríčinili problémy únie tým, že nič nerobia. Môj názor na nich ( a aj na naších politikov ) je, že keby nič nerobili, škody by boli menšie. Oni naopak stále niečo robia a robia to tak - aby zarobili vyvolení a ostatné - nech to čert vezme. ( pokrivené dotácie do poľnohospodárstva, dovolené kvóty, eurofondy - podstatná časť týchto peňazí končí v rukách ľudí, ktorí len kradnú atď.... )

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Politici a úradníci na teplých stoličkách v Bruseli nikdy nepochopia obyčajných ľudí, ich problémy a nikdy nepodporia jednoduchý princíp odmeňovania za dobre vykonanú prácu. To by vlastne sami sebe museli zobrať výplaty.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Potrebujete pôžičku na konsolidáciu dlhu za prijateľnú úrokovú sadzbu? Alebo potrebujete pôžičku z osobných dôvodov alebo potrebujete pôžičku na založenie firmy alebo rozšírenie podnikania atď. Zainteresované strany by nás mali kontaktovať kvôli získaniu ďalších informácií prostredníctvom tohto e-mailu: | spotcapglobalservices@gmail.com | alebo nám napíšte na WhatsApp: +4915758108767 |

    Pokiaľ ide o pôžičky online, sme veľmi spoľahliví a dôveryhodní. Kontaktujte nás ešte dnes. Je nevyhnutné, aby ste spolupracovali so správnou spoločnosťou. Pomôžeme vám získať najlepšiu cenu za pôžičku bez ohľadu na váš kredit !!! Ak hľadáte akúkoľvek pôžičku, musíte prísť na správne miesto. Kontaktujte nás ešte dnes pre viac informácií prostredníctvom e-mailu: | spotcapglobalservices@gmail.com | alebo nám napíšte na WhatsApp: +4915758108767 |

    Ponúkame finančné poradenstvo klientovi, spoločnostiam hľadajúcim financovanie dlhu / pôžičky a hľadáme pracovný kapitál na založenie nového podniku alebo na rozšírenie existujúceho podnikania. Zainteresované strany by nás mali kontaktovať kvôli získaniu ďalších informácií prostredníctvom e-mailu: | spotcapglobalservices@gmail.com | alebo nám napíšte na WhatsApp: +4915758108767 |

    Ponúkame všetky druhy pôžičiek

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dobrý deň, vitajte v službe Spotcap Global Loan Services, volám sa Claudia Klein, som veriteľka a tiež úverový konzultant.

    Potrebujete finančné posilnenie? Potrebujete pôžičku na rôzne účely? ak je vaša odpoveď áno, odporúčam vám kontaktovať svoju firmu prostredníctvom spotcapglobalservices@gmail.com | alebo nám napíšte na WhatsApp: +4915758108767 | a mať na vašom účte pôžičku do 24 hodín, pretože poskytujeme vynikajúce úverové služby na celom svete.

    Ponúkame všetky druhy úverových služieb, ponúkame dlhodobé aj krátkodobé pôžičky a tiež si môžete požičať až 15 miliónov eur. Moja spoločnosť vám pomôže dosiahnuť rôzne ciele so širokou škálou úverových produktov.

    Vieme, že získanie legitímnej pôžičky bolo vždy obrovským problémom. Pre ľudí, ktorí majú finančný problém a potrebujú ho vyriešiť, je pre mnohých ľudí také ťažké získať kapitálové pôžičky od svojich miestnych bánk alebo iných finančných inštitúcií z dôvodu vysokého záujmu. úroková sadzba, nedostatočný kolaterál, pomer dlhu k príjmu, nízke úverové skóre alebo akékoľvek iné dôvody

    Už žiadne čakanie alebo stresujúce bankové návštevy. Naša služba je k dispozícii 24 hodín denne, 7 dní v týždni - môžete získať pôžičku a dokončiť svoje transakcie kedykoľvek a kdekoľvek ich potrebujete

    Poskytujeme pôžičky svetovej triedy 24 hodín. Pre otázky / otázky? - Poslať e-mail na adresu spotcapglobalservices@gmail.com | alebo nám napíšte na WhatsApp: +4915758108767 | & Dostať odpoveď v okamihu.

    Vaša rodina, priatelia a kolegovia nepotrebujú vedieť, že máte málo peňazí, jednoducho nám napíšte a dostanete pôžičku.

    Vaša finančná sloboda je vo vašich rukách!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Moje svedectvo Ahojte všetci. Som tu, aby som potvrdil, ako som dostal pôžičku od pána Benjamina po tom, čo som niekoľkokrát požiadal od rôznych požičiavateľov pôžičiek, ktorí sľúbili pomoc, ale nikdy mi pôžičku nedali. Kým ma môj priateľ nepriblížil pánovi Benjaminovi Leeovi, sľúbil mi pomoc a skutočne urobil, čo sľúbil, bez akejkoľvek formy omeškania. Nikdy som si nemyslel, že stále existujú spoľahlivé pôžičky na pôžičky, až kým sa nestretnem s pánom Benjaminom Lee, ktorý s tým skutočne pomohol pôžičku a zmenilo moje presvedčenie. Neviem, či nejakým spôsobom potrebujete skutočnú a naliehavú pôžičku. Môžete sa obrátiť na pána Benjamina prostredníctvom WhatsApp + 1-989-394-3740 a jeho e-mailu: Lfdsloans@outlook.com ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť